Echipa Global Dialogue

Despre echipa Global Dialogue România – cine suntem şi cum lucrăm

Cum ne-am format: Echipa editorială românească a fost inițiată de profesorul Marian Preda, care a încurajat studenții postuniversitari să se implice (n.t. „în acest proiect”) ca parte a pregătirii lor doctorale și de profesoara Cosima Rughiniș și Ileana-Cinziana Surdu, care au ajutat ca echipa să își dezvolte procesele de producție. Ileana a îndrumat echipa la fiecare pas și a avut o contribuție importantă la conturarea activităților actuale din cadrul colectivului.

În prezent: Echipa este una fluidă, formându-se la fiecare număr în funcţie de disponibilitate fiecărui colaborator. De-a lungul parteneriatului cu Asociaţia Internaţională de Sociologie (ISA), versiunea în limba română a revistei Global Dialogue a fost coordoantă de Ileana-Cinziana Surdu şi Corina Brăgaru, în prezent acest post fiind ocupat de Raisa-Gabriela Zamfirescu.

Beneficii: Printre stimulentele cele mai convingătoare pentru înscrierea în echipă se numără oferirea oportunității de a exersa abilitățile sociologice și lingvistice în lecturarea, prelucrarea și traducerea fiecărui articol – cu o motivație suplimentară oferită de oportunitatea de a deveni membru al Asociaţiei Internaţionale de Sociologie (ISA) prin contribuţia la cinci ediții ale revistei.

Având în vedere varietatea largă de subiecte acoperite de revistă, înscrierea în familia Global Dialogue implică o experimentare consistentă cu diferite culturi academice și locale. De-a lungul întregului proces de traducere, fiecare membru al echipei aduce cu sine expertiza proprie, astfel încât fiecare număr al versiunii românești să fie rodul implicării entuziaste, interesului ridicat și al dăruirii fiecăruia.

Apariţii editoriale ale echipei din România în cuprinsul paginilor Global Dialogue:

  1. Iarna vrajbei în România – Cătălin Augustin Stoica şi Vintilă Mihăilescu
  2. Sociologia româneascuă dincolo de globalizare – Ioana Florea şi Delia Bădoi
  3. CriticAtac: Un manifest anticapitalist din România – Victoria Stoiciu, Ciprian Siulea, Mihai Iovanel, Ovidiu Tichindeleanu, Costi Rogozanu, Florin Poenaru și Vasile Ernu

 

*Cum ne-am format şi Beneficii sunt paragrafe luate din articolul ‘Traducând Global Dialogue în limba română’ (6.3, septembrie 2016) : http://isa-global-dialogue.net/wp-content/uploads/2016/09/v6i3-romanian.pdf